Font: Coordinadora d’ONGD i altres moviments solidaris de Lleida.

Després de recórrer bona part de les comarques de ponent, la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica arriba a la ciutat de Lleida. Dimarts ja vam gaudir d’una intensa xerrada sobre cooperativisme, divendres anem de tapes i dissabte, des de les 11h, una jornada carregada d’alternatives al Pati de les comèdies (al costat de l’IEI) de Lleida.

16/05/2012

Ja en el marc de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2012, dimarts es va celebrar una Taula Rodona sobre Cooperativisme i Economia social. La Clara Griera va explicar el projecte de la Cooperativa l’Olivera de Vallbona de les Monges, el Joan Solà va detallar el funcionament, la història i la filosofia de la Cooperativa Integral Catalana i l’Ecoxarxa de Lleida i finalment, en Manolo Diaz, ens va introduir al món de les Empreses d’Inserció Sociolaboral.

Els tres ponents van estar d’acord en que els seus projectes són instruments de transformació social, no són l’alternativa, sinó que són eines que ens ajudaran a construir un món i una economia alternativa al sistema capitalista. Tot i que les tres experiències són  diferents entre elles, és interessant destacar que coincideixen plenament en la idea de posar les persones en el centre de l’activitat econòmica i no el capital, tal i com fan les empreses convencionals.

Sens dubte, la Taula Rodona va ser una trobada interessant per apropar-nos al concepte de cooperativisme, a les eines socio-laborals que van apareixent dia a dia a la nostra societat i també per conèixer tres projectes que tot i les les dificultats, segueixen lluitant i creixent en el context actual.

Divendres, anem de tapes amb vosaltres

El Consum Responsable prendrà protagonisme amb una xerrada sobre els “Models de consum de proximitat i exemples d’associacions de consum ecològic”, a càrrec de Jordi Cipriano, membre de l’associació de Consum Ecològic i de proximitat Lo Fato de Lleida. Després de la xerrada gaudirem del ‘TAPA’t d’Injustícies’, I Concurs d’Ecotapes obert a tothom, divendres 18 de maig a les 19:30 a la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida (c/Dr Combelles 11).

Dissabte, una festa on diverses entitats socials denuncien les injustícies de la banca i aposten per un consum responsable

Aquest any la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a la ciutat de Lleida comptarà amb la presència de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a Lleida, entitat que farà visible el patiment humà que hi ha darrera de la política d’habitatge de la Banca Convencional. L’Ecoxarxa de Lleida mostrarà la seua alternativa de construcció d’una xarxa d’intercanvi entre consumidors, productors i projectes compromesos socialment.

La Banca Ètica tornarà a ser el puntal de la Festa, amb la xerrada d’Eduard Asensio, soci col·laborador de Coop 57, que ens endinsarà en l’alternativa a la Banca Convencional que representa aquesta entitat de Banca Ètica destinada a oferir serveis ètics, socials i financers.

Una jornada plena d’activitats participatives, exposicions, jocs,  que comptarà amb actuacions per grans i menuts, d’11 a 20h. Festuc Teatre amb “Una d’aventures” animarà als més menuts i  Ananda Ioga oferirà Mandales pel Comerç Just i un viatge pel món per sensibilitzar en el consum responsable. Hi haurà Vermut popular, crepes de Comerç Just i tast de cafè per omplir d’energia els assistents. Racial Fury, grup lleidatà d’Electro-Soul, guanyador de la mostra de Lleida del 2010, serà aquest any el grup convidat a omplir de música i alegria una jornada, que un any més, ens recordarà a tots i totes que està en les nostres mans posar un gra de sorra per acabar amb les injustícies.

La xerrada sobre cooperativisme va obrir una setmana d’activitats (Foto de Edu Alcalà – Imagen en Acción)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s