Pregó de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2012

La crisi actual és conseqüència d’un sistema de producció capitalista basat en l’autoregulació i alimentat per l’acumulació de beneficis a curt termini d’una minoria.

Aquesta crisi és també el resultat dels desequilibris financers internacionals, la repartició desigual de riqueses i un sistema comercial internacional totalment injust. I s’ha estès progressivament a l’economia productiva i està repercutint en la vida de milions de persones.

El món ha de posar l’economia al servei de les persones. Cal un sistema fundat en la satisfacció de tots els drets humans, l’economia social i solidària i un concepte diferent de riquesa, que garanteixi el benestar de tota la humanitat. A més ha de garantir el comerç just, la sobirania alimentària i el respecte al medi ambient.

Les entitats que promovem la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica volem reflexionar sobre aquesta situació i plantejar alternatives possibles a aquesta crisi injusta. Per això enguany sortim novament al carrer, i amb convenciment i perseverança diem que el Comerç Just i la Banca Ètica “és just el que necessitem”. Necessitem un nou model econòmic basat en els principis de l’economia social i solidària, que anteposa els interessos de les persones als econòmics.

No dubteu que les nostres accions individuals tenen efectes positius per a les persones i pel món en el que vivim. Per això us proposem que escolliu productes de Comerç Just i rebutgeu aquells que no compleixen amb l’ètica social. També que participeu de les propostes de la Banca Ètica, que ens demostren que una economia alternativa, justa i equitativa és possible.

Apel·lem doncs a la responsabilitat col·lectiva per aconseguir una transformació social i assolir un món més just i solidari.

Benvingudes al tretzè aniversari de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.

Bona Festa!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s